Topic: cable numbers

I managed to use the terminal block generator

the problem I have is that no cables appear  (will be not an issue of the generator, but my lack of knowledge)
the order of the terminals is not as expected

example:
on sheet 4
circuit breaker -9Q2     towards motor -9M1
what to change so that the cable between X1 and the motor -9M1 appears in the terminal block?

also the sequence of the terminals is X1:1,X1:2,X1:3,X1:PE,X1:SH,X1:4,X1:5,X1:6,X1:PE,X1:SH
how to arrange that this order appears in the terminal block?

can you help me on both issues?

Post's attachments

Attachment icon TESTLIJN_1.qet 1.42 mb, 31 downloads since 2022-11-21 

Re: cable numbers

BTW, I saw a mistake in your diagram.

https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/error_ground.png

Re: cable numbers

ok thanks, mistake corrected,
but that does not solve the issue
any hints how to solve

Re: cable numbers

Use the arrows to move up/down depending on the ranking you want.
Before:
https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/terminal_arrows1.png

https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/terminal_arrows.png

Re: cable numbers

ok thanks, that solves part of my problem
and now the cable numbering/identification, how to do this?

Re: cable numbers

Read help, see Hose and conductor options.

Re: cable numbers

https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/terminal_arrows3.png
https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/terminal_arrows4.png

Re: cable numbers

https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/terminal_arrows6.png
https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/terminal_arrows7.png
https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/terminal_arrows8.png
https://download.tuxfamily.org/qet/forum_img_2/terminal_arrows9.png

Re: cable numbers

Thanks for the information,  the help button was not visible because the window was to small
Also I was confused about the word "hose" which in  terms of wiring did not give me a clue
I saw the "cable" column and could not fill anything
now all is clear.

one possible bug:
I filled as you did for testing and it worked
I then closed the application and reopened for filling more information and noticed that the data in fields ID and XREF as example from lines 9 and 10 had been exchanged


any update when this functionality would come into QET itself?